top of page
  • Obrázek autoraRPB s.r.o.

CoroMill Dura - Sandvik Coromant představuje revoluční frézy CoroMill Dura pro efektivní obrábění hliníkových slitin

Sandvik Coromant


  • CoroMill Dura je relativně nová řada, která byla uvedena na trh v roce 2022. Od této doby jsme přesvědčeni, že poměr cena/výkon je u těchto fréz opravdu přesvědčivý.


CoroMill Dura pro hliníkové slitiny


Sandvik Coromant, přední světový výrobce nástrojů pro obrábění kovů, přináší na trh inovativní frézy s označením CoroMill Dura, které přinášejí revoluční změny v oblasti obrábění hliníkových slitin. Oproti konkurenčním výrobkům se CoroMill Dura vyznačují absencí tradičních povlaků, jako je například ZrCn povlak a překvapivě nejsou ani leštěné. Tato odvážná strategie přináší nesčetné výhody a nový standard v oblasti úběru materiálu a životnosti fréz.


Sandvik Coromant se odlišuje od konkurence tím, že neaplikuje tradiční povlaky na své frézy do hliníkových slitin, což může překvapit mnoho zákazníků. Namísto toho se spoléhá na vlastní inovativní technologii a materiály, které poskytují lehce abrazivní povrch. Tato odlišná strategie výroby fréz přináší několik klíčových výhod.


První z nich spočívá ve zvýšené rychlosti úběru materiálu. Díky lehce abrazivnějšímu povrchu fréz se CoroMill Dura mohou pohybovat mnohem rychleji přes hliníkové slitiny než tradiční frézy s povlaky, což snižuje riziko vzniku nárůstku, zvyšuje produktivitu a efektivitu obrábění.


Druhou výhodou je delší životnost fréz. Tradiční povlaky, jako je například ZrCn, se mohou opotřebovat nebo odštěpit v průběhu času, což vede k poklesu výkonu a potřebě častější výměny nástrojů. CoroMill Dura využívají svou inovativní povrchovou úpravu k tomu, aby odolaly opotřebení a poskytovaly konzistentní výkon po delší dobu.


Je důležité zdůraznit, že tato technologická inovace představuje kvalitativní skok v oblasti obrábění hliníkových slitin a posouvá hranice toho, čeho lze dosáhnout v tomto odvětví obrábění. Sandvik Coromant zůstává průkopníkem v oblasti nástrojů pro obrábění kovů a s CoroMill Dura opět potvrzuje svou reputaci inovace a kvality.


V případě, že hledáte nástroje pro obrábění hliníkových slitin, neváhejte vyzkoušet revoluční frézy CoroMill Dura od Sandvik Coromant. Jsou to nástroje, které posunou vaše obrábění na novou úroveň efektivity a výkonu.


V případě zájmu o bližší informace, nebo poptávky nás neváhejte kontaktovat:


Pro zobrazení celého katalogu CoroMill Dura fréz včetně UNI řad klikněte ZDE>>


CoroMill Dura při obrábění hliníkové slitiny


59 zobrazení
bottom of page